Регистрация

ОБЩИ ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

правилата за използване на форума
администратор
Аватар
Мнения: 180
Регистриран на: Съб Мар 23, 2013 10:48 pm


>ОБЩИ ПРАВИЛА НА ФОРУМА!

Мнениеот IfDef » Нед Мар 24, 2013 12:04 am

1. Правила на ФОРУМА

1.1. Постовете трябва да са в съответните теми. Потребителите трябва да прочетат описанието на темата преди да постват. Потребители, които често постват в грешни теми, могат да бъдат предупредени (виж политиката по-долу).
1.2. Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани.
1.3. Потребителите не трябва да пишат с червен цвят и да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно, би могъл да се свърже с някой от модераторите. Потребители, които се правят на модератори, ще бъдат предупреждавани.
1.4. Потребителите не трябва да забравят, че форумът е достъпен за разнообразна възрастова аудитория (малолетни). Постването (tag images) на порнографски снимки, текстове и други, са недопустими.
1.5. Потребителите трябва да имат предвид, че има и такива с по-бавна връзка. Използването на таговете () трябва да бъде съобразено, за да не се затрудняват потребителите с по-бавна връзка.
1.6. Потребителите е желателно да постват във вид на "чист текст". Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), или много цветен текст и други. Потребителите не трябва да използват много пунктуации (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самият си пост. Потребители, които често нарушават това правило, ще бъдат предупреждавани.
1.7. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно.
Примери за лоши заглавия са:
Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.
Пример за добри заглавия са:
Проблем: Как да постъпя - vivacom са ми подновили договора? , Кисело мляко, Вереа, 3,5%, ОМК. Продавам проходилка - 40лв. и т.н.
1.8. Спамът няма да бъде толериран в никакъв случай (спам - едносрични и повтарящи се постове, както и офтопици). Това включва и предлагането на хостинг (платен и безплатен), платен превод на филми и т.н., инсталации/услуги срещу заплащане и други.
1.9. Потребителите не трябва да пускат линкове (теми) ако са открили информация за детско порно, а трябва да уведомят веднага Форум Администратор или Модератор.
1.10. Модераторите си запазват правото да променят или махат постове по всяко време. Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.
1.11. Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребяването със системата за ЛС (лични съобщения) може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС.
1.12. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Тези, които нямат кирилица, могат да си свалят и инсталират. Постовете, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани.
УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! Това е български форум - не международен.
1.13. Във форума не се толерират расизъм и призиви към насилие. Теми с подобен характер ще бъдат затваряни, а авторите на теми и постове с откровено расистко съдържание или призоваващи към насилие ще бъдат наказвани според правилата на форума.
1.14. Забранено е ползването на повече от един ник (потребителско име) от един и същи потребител.
1.15. Не се допускат тънки провокации, постоянни нападки, ехидни/иронични забележки и опити за подклаждане на омраза между потребителите. Системните и целенасочени дразнения се наказват.

2. Подписи

2.1. Подписите могат да съдържат до 5 реда (има ограничение от 255 символа) текст (малък или нормален шрифт) и/или 1 до 3 картинки. Размерът на текста трябва да е между 9 и 12 (малък и нормален).
2.2. Текстът в подписа трябва да отговаря на същите условия, както и този в самите постове (без emoticons, заплахи, обиди и други)
2.3. Линкове са разрешени. Линковете се включват към текстовите ограничения изложени по-горе. Линкове към дразнещи страници могат да бъдат махани.
2.4. Потребители, които не спазват тези правила, ще бъдат предупреждавани.

3. Аватари

3.1. Потребителите могат да използват аватари не по-големи от 180/180 пиксела и до 60 Кб обем. Не е препоръчително използването на аватар, който вече принадлежи на друг потребител.
3.2. За аватарите важат същите условия както при постовете и подписите.
3.3. Потребители, които не спазват тези правила ще бъдат предупреждавани и/или могат да загубят правото си да използват аватар.

4. Политика

4.1. Потребителите биват предупреждавани ако са в разрез с правилата. Ако се наложат по сериозни санкции, ще последва и бан.
4.2. Споренето с и/или обиждането на Модератор или Администратор по повод предупреждение е недопустимо.
4.3. Потребители, които смятат, че са несъобразно или некоректно предупредени, трябва да се свържат с Администратор или Модератор. Ако потребителят е бил предупреден неуместно (от Модератор), то модераторското предупреждение ще бъде махнато. Последното мнение има Модераторът на групата и те не трябва да бъдат търсени освен ако проблема не е изключително важен.
4.4. Всеки опит да се заобиколи временният бан ще бъде последван с окончателен бан. Има се предвид ре-регистриране или влизане с другo име, смяна на IP, влизане във форума като гост и други.
4.5. Изключение на правилото за 3-те предупреждения има ако потребител тормози, обижда или използва вулгарни изрази към други потребители, Модератор или Администратор - това ще доведе до постоянен и незабавен бан.
4.6. Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението, подписа и/или аватара на потребителя.

5. Официални предупреждения

5.1. При неспазване на горепосочените правила, администраторите и модераторите имат правото по своя преценка да ви санкционират неофициално с ЛС или официално с предупреждение. След 2 предупреждения и ново нарушение потребителят автоматично ще бъде изгонен и няма да има право да посещава форума.
5.2. Всяко официално предупреждение се налага за срок от 3 месеца (90 дни). Всеки първи БАН се налага за срок от 1 месец. Всеки втори БАН се налага за срок от 1 година. След изтичането на съответните срокове, предупрежденията и бановете автоматично се изтриват.

6. Специални правила за раздел "Вашите отзиви за стоки и услуги"

6.1 При пускане на нова тема за нова стока то тя трябва да има:
- заглавие - вид, марка, модел, производител (Кисело мляко, Вереа, 3,5%, Обединена млечна компания)
- описание и лични впечатления (много воднисто и винаги става на "парцали" като го правя на айран)
- снимка или картинка от интернет
- вашата оценка (оценка на продукта със звездички)

6.2 Гласуване
6.2.1 Забранено е регистрирането на множество потребители с цел манипулиране оценката за даден/и продукт/и (виж т.1.14.). При установяване на такова нарушение ще бъдат наложени съответните наказания (предупреждение или директен бан по преценка на екипа).

Назад към ВАЖНО - ПРОЧЕТИ!

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта